Що таке кохання?

Максим Глух
Що таке кохання?
питаю серця і душі,
питаю сам себе, питаю…
бо вже не знаю, я не знаю,
де кохання є, а де його немає…
де справедливість - не обман,
де відчуття - а не гра,
де щирі вірні очі – а не зло туман.
Буває пусто на душі і гірко,
коли здається – закохався,
коли тремтять руки – серцеве биття,
коли не знаєш чому? навіщо?
неначебто навмисно – впадають очі в майбуття.
І все прекрасно – любуєшся як в останній раз,
тебе не зрадять очі – ці,
тебе не зрадить посмішка – ця.
І наступає хвиля, буря, -
яка вбиває всі ці почуття.
Вбиває словами…гіркими словами, -
як ножем рве тебе сповна.
І проходить час. Сумуєш. Згадуєш.
Всю біль тримаєш у собі.
В думках одне, а що ж таке кохання?
Минуле, біль, обман?
А може просто це захоплення, розчарування?
Проста ілюзія людська,
час виміру – час простору,
така психологія життя…