Слънчево момиче

Радко Стоянов 2
Момиче дивно, разцъфтяло,

на нежна роза аромат,

от обич ли си засияло,

че тъй красив е този свят?


Очите ти са медовина,

планински бистри езера,

косите ти са на богиня -

лъчи от утринна зора!


От твоята усмивка мила

щастлива пламва любовта.

Божествена е твойта сила,

вълшебна твойта красота!


За тебе, слънчево момиче,

аз искам песен да запея!

Звезди в косите ти да кича,

сърцето с обич да налея!