Строфа 23

Игорь Скрягин
Изображу ль в картине верной
Would I express in faithful painting

Уединенный кабинет,
A lonesome study, not in vain

Где мод воспитанник примерный
Where fashion’s pupil of high rating

Одет, раздет и вновь одет?
Was dressed, undressed and dressed again?

Все, чем для прихоти обильной
All for a plentiful caprice with

Торгует Лондон щепетильный
Did London trade that was punctilious

И по Балтическим волнам
And over waves of Baltic Sea

За лес и сало возит нам,
For grease and wood to us did give,

Все, что в Париже вкус голодный,
All what in Paris taste of shortage

Полезный промысел избрав,
That had an useful field picked out,

Изобретает для забав,
For entertainment did make up,

Для роскоши, для неги модной, -
For luxury, for stylish long bliss, -

Все украшало кабинет
All with was just the study dressed

Философа в осьмнадцать лет.
For thinker in his eighteen years.