Шабовiчу

Грета Морая
Ужо колькі, пэўна, сотню дзён
Настаўнік геніяльны
І роднай мове вучыць нас,
Дае настрой спрыяльны

І кожны раз ў цудоўны свет
Усю групу адпраўляе
        І вучыць, як пісаць ці не
        На добры шлях стаўляе.

І кожны раз ідзеш дамоў
А ў галаве – прыметнік,
Назоўнік, сказ і дзеяслоў,
Займеннік і лічэбнік.

І кожны дзень кладзешся спаць,
А ў думках тыя словы,
Што нам наспелі вы сказаць,
Настаўнік несуровы.

А мне здавалася хвілінай,
Што мы знаёмы 100 гадоў,
І так прыемна мне бывала
Ад вашых цёплых, шчырых слоў.

Вялікі дзякуй вам за ўсё
І поспехаў у жыцці
І ведайце, што лепш за вас
Нікога не знайсці.

Нам не забыць ніколі вас,
Як не забудзем школу,
Настаўніка-пісьменніка
Шабовіча Міколу.

 
Баслык Любоў і 131 група

ФСПТ   
                Снежань,2009