шумахери

Анатолий Малышко 2
Гадюче шипіння резини,
Ричання мотора тигрине.
Стрімке рвіння машини
Здається ніхто не зупине.

Снують по дорозі жучками,
перегаром бензину плюють,
Пожирають повітря поршнями,
Землю колесами б"ють.

Прості і не дуже моделі,
Зневага до всього й до всіх,
Лиш свистка міліцейського трелі
Ненадовго спиняють їх біг.

Світлофор, розмітка чи знак,
Вони не звертають уваги,
З вікна лиш великий кулак
Над слабим надає перевагу.

В кабіні сидіння м"яке,
Газу педалі до полу вдавились,
Скло перед носом крихке,
Повага і розум за ним залишились.

Обганяють попутні, зустрічні спихають,
Шугають, як жало осине,
Сигнал виє і фари недобре палають,
Та скоро його такий же зустріне.

Скрегіт, вищання і гуркіт затих,
Звалилась нога із педалі,
Два дурні, колись пихатих і злих
Спокій знайшли у металі.