Незалежнiсть

Марина Сидоренко
Підкорятись — бридка думка,
Незалежність — наша міць.
А неволя — гидка мука,
В яку тягнуть силоміць!
Ми — нащадки козаків,
В нас є сила перемоги.
Ми усунем ворогів,
Ми не зрушимо з дороги!
Під невільний тяжкий гніт
Ми вже зроду не підемо!
«Повістю минулих літ»
Ми усунемо проблеми!
Що нам братськії народи,
Що обмежують нам волю?
В нас сила й міць природи,
Ми підкорюємось полю!
Що нам варварські держави,
Що так хочуть нас спинити?
Ось — хоругва, ось — булава!
Досить гірки сльози лити!
Почалась знов Руїна!
Де вже ваш патріотизм?
Станемо: до спини — спину,
І поборемо садизм!
Україні — вічна слава!
Ми, теперішній народ,
Як безграмотна облава
Хочемо переворот!
Як вернути нам шляхетність?
Європейський давній род
Знов утратив всю безпечність,
Од Карпат до Чорних вод!
Люди! Будьте козаками,
Патріотами в душі!
І ніколи кулаками
Нашу волю не здушить!