Като песен

Радко Стоянов 2
Стройна, весела, красива,
разлюляла гъвкав стан,
ти си волна самодива,
хваната за мойта длан.

Няма грижи и тревоги
в лудия ни календар,
няма правилата строги
на житейския морал.

Любовта е като песен
в райски светъл небосвод.
Любовта е дар небесен-
приказен божествен плод!