Белая голубка, ВераПоловинко

Генка Богданова
 
Белая голубка, тихий взмах крыла,
Сон весёлый сыну нынче принесла;
Положила травы и цветы в кроватку…
Спи, усни, сыночек, на кроватке сладко!
Белая голубка счастие воркует,
Обнимает сына, ласково целует,
Обещает сыну силу и здоровье, Л
ожит ветку ивы сыну в изголовье.
Среди ночи тёмной обещает солнце,
Месяц тихо светит лучиком в оконце.
Вырастай, сыночек, добрым да весёлым,
Поклонись дубравам и горам, и долам.
Белая голубка, тихий взмах крыла,
Сон весёлый сыну нынче принесла,
Положила травы и цветы в кроватку,
Засыпай, сыночек, на постельке сладко!


БЯЛА ГЪЛЪБИЦА
Приспивна песничка
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова

Бяла гълъбица маха ти с  крилата,
с весел сън, дете прелита над кревата.
Постеля ти изплете от  цветя, треви,
сладко в креватчето си сине мой  заспи!

Бяла гълъбица радост пророкува,
малкия прегръща, нежно го целува.
На сина ми здраве, сила тя предрича,
с върбовите клонки челото му кичи.

Обещава слънце да блести в тъмата,
с лунен лъч рисува нежно по стъклата.
Весел и добричък порасни ми, сине!
Поклони се ниско на гори, долини!

Бяла гълъбица с тих размах с крилата,
с весел сън, дете прелита над кревата.
Постеля ти изплете от  цветя, треви,
сладко в креватчето си сине мой  заспи!

Международный конкурс Болгария 2014
Ольга Мальцева-Арзиани
МЕЖДУНАРОДНЫЕ КОНКУРСЫ ДЛЯ РУССКОЯЗЫЧНЫХ ПОЭТОВ
http://www.stihi.ru/2013/03/17/5943


МЕЖДУНАРОДНЫЙ КОНКУРС БОЛГАРИЯ 2014
(для болгарских поэтов)

ЗАМЕЧАНИЕ:Фотография взята из Интернета. Спасибо неизвестного автора!