Благословенна рiдна сторона

Мыкола Ковальчук
                До 110 -ї річниці з Дня
                народження Патріарха
                Йосифа Сліпого

Благословенна батьківська земля,
Степи родючі, щедрі і духмяні.
Під синім небом золоті хліба
І куполи церков застигли у мовчанні.

Приспів:
О, Заздросте, привітна, чарівна,
Світле село в теплих долонях степу, -
Отця Сліпого рідна сторона,
Вже слава твоя пролягає в Лету.

Відплили юних років кораблі
Отця Сліпого в Тюхи на заплавах,
Та отча хата ще стоїть в селі -
Музейний комплекс, як нетлінна вічна слава.

Приспів.

Він, велет духу, зріс на цій землі
Й пішов у світ у щирій вірі в Бога.
В житті тортури зносив немалі,
Долаючи шляхи від отчого порога.

Приспів.

Сьогодні зустрічаємо гостей
У Йосифа Сліпого на господі.
Витає в небі дух його ідей:
- Єдині в Бозі будьте, люди, в Отчім домі!

Приспів.

                22.06.1001 р.