У рiднiй Заздростi

Мыкола Ковальчук
                120 -ій річниці від дня народження
                Патріарха Йосифа Сліпого присвячується

У рідній Заздрості Йосиф Сліпий гостює*, –
Землі святої знаний вірний син.
Яскраве сонце світ теплом чарує,
І пахне рідним, і гірчить полин.

Приспів:
О земле, земле моя рідна, в снах постійно
Я птахом повертаюся сюди,
Коли весною свіжо білопінно
У Заздрості квітують молоді сади.

Синівське серце переповнене любов’ю
До батьківської рідної землі.
Полів широких степове роздолля
Не раз топтали вперто ніженьки малі.

Приспів…

Короткий день гостини швидко догоряє,
Пора збиратися в чужі краї.
Благословення з уст отця злітає,
Прощання щемкі переповнюють жалі…

Приспів:
– Земелько, земле моя рідна, неодмінно,
Я птахом ще повернуся сюди,
Коли весною свіжо білопінно 
У Заздрості заквітнуть молоді сади.
…У пам’яті повернуся назавжди.

                23. 09. 2011 р.




 * Весною 1945 р. Архієпископ Й.Сліпий востаннє відвідав родинне село.