Рiздвяна нiч

Мыкола Ковальчук
На небі безкінечність зірок-свіч.
Іскристим снігом встелене довкілля,
Немов земля святкує новосілля,
Зустрівшись із зимою віч-на-віч.

Однак зовсім-таки не в тому річ -
Це сріблом щедро прикрасилось гілля.
Запахло сіно, ладан, мед і зілля.
Бо до людей прийшла Різдвяна ніч!

Хриситос у Вифлеємі народився.
Про це багато сказано речей,
І люд прозрів, проснувсь і звеселився,

Бо в ніч цю чарівну, у Ніч-ночей
Дух Божий у людину воплотився,
Щоби із злом боротись за людей!

                07.01.2004 р.