Мама

Мыкола Ковальчук
Лиш мамі дано так родину єднати.
Бо втілює ласку, добро і тепло,
Любові всесильної ніжне крило.
Для мами - це свято дітей зустрічати.

Ночами не спати й чекати, чекати:
- А може снігами шляхи замело?
І радість розквітне, розгладить чоло,
Як діти з кутею прибудуть до хати.

Святвечір об'єднує рідні серця.
І теплій розмові не буде кінця,
Бо зірка у небі яскрава сіяє.

Зелена ялинка, як символ життя,
На столі серед страв смачнюча кутя,
Нам Свято Різдвяне благодать розсіває...

Так тепло, затишно отут - біля мами!