***

Мыкола Ковальчук
Люблю молоду Українську державу,
Природи її незрівняну красу,
Крізь своє життя до кінця пронесу
Синівську любов і козацькую славу.

Софію шаную святу златоглаву,
Тут віри черпаємо чисту росу,
Із душ очищаєм кіптяву й іржу,-
Хай свій омофор розсіває по праву.

Та є ворогів ще безчисленна рать,
Що вільному руху запруджує гать
Й для світлої волі копає могилу.

Гей, встанем рішуче назустріч вітрам,
Та відсіч нищівну дамо ворогам,
Щоб взнали, поганці, козацькую силу!