Рождество. укр

Людмила Петрук
Різдво Христове.

Світлий вечір,- зірочка на небі
Сповіщає про святе дитя,
Що прийшло на цю страждальну землю
Врятувати людство від гріха.

Принесли дари Йому великі,-
Смирну, ладан і кривавий хрест...
Та Він став могутнім і величним
Цей маленький хлопчик із небес.

Во спасіння та любові ради,
Божий син на землю цю ступив,
Чорне зло бодай добром попрати,
Та щоб ближній серцем возлюбив.

Коловерть земна неначе мить
В порівнянні з Всесвітом могутнім...
Та Господь дарує людям світ,-
Спонука в щасливіше майбутнє.

Серед тиші мовчазної ночі,-
В пеленах Господніх мудрість дня,-
Народився Той, хто Во спасіння,
Хто веде від смерті до життя.