***

Мыкола Ковальчук
ніхто не вибирає особисту долю
від долі власної нікуди не втечеш
стоїш мов бадилина у широкім полі -
просвічує наскрізь невидимий рентген небес

міліє міць людського розуму міліє
під вічним натиском стихії диких сил
і думка відчаю в людському мозку зріє
на попелищах пам'яті й сплюндрованих могил

та місія впізнати світ людство рятує
і вперто відсуває темені вуаль
бо вищий інтелект у всесвіті існує -
крокуємо напористо у таємничу даль

               06 11 2011 р