Сiрi чаплi

Мыкола Ковальчук
На ставку сільському поселились чаплі,
З чубком на голівці довгоногий птах,-
Сірі, симпатичні, вітрами пропахлі,
Восени збирались у далекий шлях.

Приспів:
Чаплі, сірі чаплі, сильні горді птахи,
Вас причарувала степу далина.
Понад тихим ставом пролітали махом,
І бриніла щемко вічності струна.

В ірій відлітали, кидали домівку,
Щоб вернутись знову, як прийде весна.
Та не знали чаплі, що взявши гвинтівку
Тать вже причаїлась, смерть несе вона.

Приспів.

Прогриміли стріли, впали долу чаплі,
Вже не допоможуть осуду слова.
На притихлу землю впали крові краплі
Й почорніла, раптом, неба синява.

Приспів:

"Де ви чапи, чапи?" - все питають діти,
Що з садочка часто ходять край ставка.
Як могла посміти птахи мирні вбити
Вбивці загребуща холодна рука?

Приспів:
Чаплі, сірі чаплі, сильні горді птахи,
Ви нас чарували леготом тепла.
Понад плесом ставу пролітали махом,
Та урвалась, раптом, вічності струна...
Ні, не перерветься вічності струна!