The Bible Legend

Наталия Блок
The Bible legend so voices –
That only Death will out your dreams
Just like rewards or simple scourges
He makes appearance from the weems


By dropping down, this way kneeling
He clasps his palm right to His heart.
And out of Soul in shortest twinkling
He represents alloy which’s cramp

As long as you were righteous – diamond
Is shining brightly in God’s hands
But if you seem to be bit vile -
Black sparkle falls slapdash on lands.

In Hell’s flame diamond’s slowly turning
In priceless black-chalk very thin
God equals us – no one’s excluded
Those living in the moment’s sin

Our clay appears frail and twiggy
It’s guided not by sense and mind.
Isn’t the God so avid, greedy
Collecting only braits that shine?


Библейское предание
Леонид Беленький

Библейское гласит предание -
Лишь смерть твои погасит сны,
Наградой - или наказанием? -
Он появляется из тьмы.

И, опустившись на колени,
И длань к твоей груди прижав,
Он из Души в одно мгновение
Таинственный являет сплав.

Коль ты был праведен - алмаз
В руках Господних засверкает,
А если грешен - чёрный страз
На землю Он в сердцах бросает.

Да, в Ада пламени алмаз
Становится графитом мутным.
А Он - да что ему до нас,
Живущих во грехе минутном…

Хрупка и бренна наша плоть,
Не разум ею управляет.
...Не слишком алчен ли  .Господь,
Что лишь алмазы собирает?