Тръгни на път

Радко Стоянов 2
    /На моя внук!/
Тръгни на път, когато утринта
с възторга на очите ти гори,
когато, сладкогласна, песента
примамва запламтелите зари!

Тръгни, когато първите лъчи
целуват нежно ведри планини,
когато, горд, Балканът заечи
и залудуват морските вълни!

Тръгни на път с една мечта!
Тръгни на път с една любов!
Така ще промениш света,
да стане по- красив и нов!