Старий Новий рiк

Мыкола Ковальчук
Ось і знову Старий Новий рік,
Прийшов празник Святого Василя.
Все проходить отак, як торік,
Час стомився від свого безсилля.

Сівачі засівають зерно
І бажають здоров'я і щастя,
Щоби гріло родинне тепло,
Обминало кусюче нещастя.

В небесах хороводи зірок
Осявають дорогу додому.
М'яко падає срібний сніжок
І знімає накоплену втому.

Хай гряде до добра поворот,
Щастя визріє в році новому.
Яничарам прикриємо рот,
Окрім нас це зробити нікому!

Скоро буде новий Президент.
У неділю йдемо вибирати.
Хто ж найкращий з усіх претендент?
Ніхто цього не годен сказати.

Головне, Україна не вмре,
Закінчилось гірке безталання.
День новий продукує нове,
Курс в Європу - нагальне завдання!

                14.01.2010 р.