А мабуть то вороги?

Таня Турбин
             Натхнэння тут
            "Медоносна жила - Украiна...й пасiчники трутнi"
             http://www.stihi.ru/2014/01/15/10766
             Автор - Юрий Зозуля   
          
На майданi знову зграi.
Влади трiiця бажаэ!
Бо така вона эдина-
рiдна ненька Украiна
медоносна та й духмяна
та й можливостей замало.

Пасiчники лiзуть скопом
щоби був народ холопом
у нього та у Эвропи,
бо таки вже були кроки.
Cпокiю немаэ влади,
цьому в Киiвi не ради.

Хто кэруэ, хтось новий?
Нi, то пасiчник старий.
А обличчя вiн сховав,
мабуть увесь взяток зняв?
Ненажерливi таки
а мабуть то вороги?