О сколько лет... Аркадий Белкин

Радко Стоянов 2
О сколько лет в пленительном плену.
То в радости плыву,
То в горести тону.
В плену у глаз твоих,
У губ твоих,
У рук -
Такое счастье привалило вдруг.
Все это не во сне,
А наяву.
О сколько лет
В плену твоем
Живу.

О, КОЛКО ДНИ…

Превод: Радко Стоянов

О, колко дни в пленителен съм плен.
Ту в радости летя,
ту в горест се топя.
Във плен съм на очи,
на устни,
и ръце.
Такова щастие веднъж е.
Това не е насън,
на яве  е.
О, колко дни
във твоя плен
съм аз.