Россия, Россия... Аркадий Белкин

Радко Стоянов 2
Как часто об этом
Твердили витии -
Пропала Россия,
Погибла Россия.
Топтали ее
Чужеземцы лихие,
Но все же не сдалась,
Устояла Россия.
И перед врагами
В ненастье не пала -
Из пепла, из пламени
Вновь восставала.
Стонал ее люд,
Кулаки сжав бессильно...
Но нет, никогда
Не погибнет Россия!

РУСИЯ, РУСИЯ…
Превод: Радко Стоянов

Как често за нея
твърдяха витии –
пропадна Русия,
загина Русия.
И хули плетяха
чуждоземците лихи,
но тя не се даде,
Русия остана.
И пред враговете
в калта не пропадна.
От  пепел и пламъци
пак се надигна.
А стенел народът
и свивал юмруци.
И  никога, не,
не ще да загине Русия!