Йордань

Мыкола Ковальчук
" Йордань-вода студеная..." -
Знана мелодія й слова
І Водохреща таїна святая
Возноситься, мов хоругва.

Радість розлилась над світом -
Це третій празник в гості йде.
На зрізі лід сіяє малахітом,
Життя вітає молоде.

Йордань-вода студеная...
Христос хрестився в цій воді,
І освятилась далечінь безкрая,
Відкрився простір коляді.

На столі свята вечеря
І, як завжди, смачна кутя.
Куті малесеньке пшеничне зерня
Таїть в собі силу життя!