Кохання Тараса

Людмила Дзвонок
             Присвячується Т. Г. Шевченку
             до 200-річчя з дня народження
 
Не судилося Тарасу сватів засилати –
Тим подружнього життя не вдалося взнати,
Хоч і мав в собі постійно почуття і мрії,
Бо запали йому в серце карі очі, вії!

Не судилося!.. Віддали за іншого заміж,
Не стояв він нареченим на вінчанні в храмі.
Покотився шлях життєвий й дівчини журливо –
Гули вітри, вили бурі, не вщухали зливи!

Без діток  і без онуків - самотня година!...
Малював свої картини і писав неспинно,
Бідкався за свій народ, землю любив рідну,
Яка мала таку ж долю, як і в нього, бідну.
                20.01.2014


Картина Т.Г. Шевченка "Автопортрет"