Зимняя сказка... Галина Лычковская

Радко Стоянов 2
              Вдохновение от стихотворения
              Розалии Мартысь
             "Новогодняя сказка" 

Волшебной белой птицей мчится вьюга,
Зима кружит нас сказкою своей.
Однажды повстречали мы друг друга
И вместе делим радость этих дней.

Кружит декабрь холодными снегами,
Летит на Белой Лошади  январь,
Уверенными быстрыми шагами,
Природа наряжается в хрусталь.

Нам сказочной, волшебною свирелью
Любовь поёт  с заката до зари.
Храни нас, Боже, милостью своею,
И радость  озаренья подари.

Зима пусть закружит своею сказкой
И снег летит, как Ангела привет,
С тобой мы  нежность сбережём и ласку
И пронесём их через много лет.

Волшебной белой птицей мчится вьюга,
Зима кружит нас сказкою своей,
В пути с тобой мы встретили друг друга,
Летел там снег, как пух от тополей.

ЗИМНА ПРИКАЗКА

Превод: Радко Стоянов

Като вълшебна бяла птица в полет,
в небето зимна приказка кръжи.
Веднъж се срещнахме със теб отколе
и всички радости докрай делим.

В декември веят снеговете хладни,
препуска януари с коня бял
и с крачки бързи, силни, безвъзвратни,
природата превръща се в кристал.

Със песен дивна, приказна в душата
от залез до утро пее  любовта.
Пази ни, Боже, с мъдростта си свята
и озари ни, подари ни радостта!

О, нека зимата е бяла сказка,
снегът да носи Ангелски привет,
със тебе нежност да сберем и ласки,
да имаме години занапред!

Като вълшебна бяла птица в полет,
в небето зимна приказка кръжи.
Във своя път се срещнахме отколе
и сякаш пух тополов – сняг вали.