Морозна днина на дворi

Мыкола Ковальчук
Морозна днина на дворі,
Кружляє сніг поволі.
Ідуть юрбою школярі -
Були уроки в школі.

Веселий жартівливий сміх
Всім настрій піднімає.
Йде зміна молода, і сніг
Дорогу їй встеляє.

За молодими майбуття,
На них молюсь, бо знаю, -
Не увірветься нить життя
На струнах водограю.

Святводохреща ось пройшло
Тихенькою ходою
І окропило, змило зло
Цілющою водою.

Життя почалося нове,
І юнь вперед ступає.
Надія, що в душі живе,
Ніколи не вмирає!