Тече журба

Евгения Чмут
В річках вода, як небо синє,
Тополя мріє молода.
На всіх одна, по Україні,
Неначе спів, тече журба.

Не сплять замріяні Карпати,
Шумлять сполохані гаї,
Лягає сум на білі хати,
На смугу темної ріллі.

Сплять чорнобривці у садочку,
Жене молитва ворожбу.
Всміхнеться сонце після ночі,
Розвіє смуток і журбу.