***

Надежда Петручук Филон
Чырвоны дыск за хмару закаціўся
І знік за ёй так нерашуча – сціпла.
І раптам промень сонечны прабіўся
І шэрасць за імгненні з неба знікла.

А глеба ў нечаканасці знямела –
Такога сустракаць не давялося:
Маленькі промень шчыра і нясмела
Прагнаў і шэрасць і журбу з нябёсаў.