***

Мыкола Ковальчук
Мороз скрипотить під ногами,
Хоч сонце у небі горить,
Далеко, високо над нами, -
Тепла уривається мить.

Про холод зима нагадала,
Відчули усі його міць.
Вже річка під льодом заснула -
Мороз усипив силоміць.

На небі ніде ні хмаринки,
І холод космічний струмить,
Малює на шибах сніжинки,
До хати ввійти норовить.

Та вічним ніщо не буває.
Погода мінлива кругом.
Сьогодні морозом проймає,
А завтра огорне теплом.