На вулицi зима...

Мыкола Ковальчук
На вулиці зима, мороз січе,
В квартирі тепло і затишно.
Коли ж нудьга вже допече
Й сидіти в дома стане грішно,

Піду в засніжений зимовий бір.
Тут вітер сосни в сні колише.
Десь заховався хитрий звір,
Лиш зух-мороз узори пише.

Ритмічно під ногами сніг скрипить,
В повітря прохолоду влито,
Стежина в далину манить,
А на душі спокійно, чисто.