Так героi iдуть...

Валентина Попелюшка
 Пам'яті Михайла Жизневського...

 Так герої ідуть.
 Так герої у вічність ідуть.
 Так по хвилі живій,
 Ніби човен, пливе домовина.
 Повноводна ріка проводжає у праведний путь
 У нерівнім бою за свободу полеглого сина.

 Він війни не хотів,
 Та від миру у клітці — втікав,
 Бо мовчали сябри,
 А один серед поля — не воїн.
 Чи достатньо напитись малого свободи ковтка,
 Чи віддати життя, щоб душа не попала в неволю?

 Та прийдешню весну
 Не зупинять колючі дроти.
 Буде пісня — не стогін,
 Веселка — не дим понад світом.
 Заклинаю: живіть, вільні сестри і вільні брати,
 І прошу: розкажіть про героїв онукам і дітям.