Недоiдене небо

Анастасия Салмина
Картина не іде із голови мені:
Як люди пожирають небокрай,
І шлях співає барабаном вибоїн...

Вчорашній геймер грає в контр-страйк
Реальними гранатами і зброєю.
Частина - у долоні - плеще "Ще!",
Частина скроні стискує - долонями...

А совість наша де? Розбита вщент?
Чого мовчить? Задумана? Залякана?
Дамоклів меч повис межи грудей?..

Не лізе сонце в горизонт-горлянку нам
Ковтком багряно-кислим каркаде.