***

Мыкола Ковальчук
Такої зими давно не було.
Мороз показав свою силу,
Грипозну здолавши бацилу.
Не скоро до нас повернеться тепло.

У зими, позаяк, таке ремесло,
Щоб холоду зрушити брилу,
Тепло увіпхнуть в домовину
І людям вчинити яке-небудь зло.

Зима має владу і силу
І снігом мете з небосхилу,
Жорстко, суворо проводить урок.

До зими готуйся із літа, -
Ця мудрість несеться над світом.
Пильнуй і тримай про запас кожушок!