Плод от слънчева лоза блажена

Радко Стоянов 2
На знойно лято слънцето поел
и влагата на корени свещени,
се ражда плод, от Рая сладост взел
и ласки от ръце благословени.

Божествен плод на майката добра,
от който страст и светлина потича,
и плисва се усмихната зора
по устните на влюбено момиче.

Отпий от виното на този плод-
любов, мечти и огън животворен,
към щастието да намериш брод
и дух свободен, волен, благороден!

Наздраве, майстор Трифон Зарезан,
божествена е твоята напитка!
Тя дава силата на великан
във вечно трудната житейска битка.