Рядно

Нелли Морозенко
Між двох порогів
Одна ряднина,
Між двох порогів
Є Україна…
Хтось ковдру тягне
Щоб бік зігріти,
Хтось волі прагне,
Щоб просто жити…

…Навіщо встали,
Бо смути треба?!
Чи всім збрехали,
Що є потреба
Стать посередці
Чужої долі,
Став оселедцем,
Бо в банці воля..?

З Консерви пахне
Не добрим вітром…
Ще трохи й жахне
Цим смрадом в світло…
…Два краї світу
Не ділять сало,
Їх навіть жито
Цікавить мало…

…Як Рак та Щука,
Сховав обличчя,
Рядно то тягнуть
На два узбіччя!
…А біла Либідь
В диму палає,
Ослабли крила,
Але літає….

…Комусь – кар’єра,
Комусь – ряднина,
Комусь – прем’єра,
Кому ж – Країна….?!

3.02.2014