Безпътица

Дафинка Станева
Ангелите са навярно скрити
някъде над седмото небе.
Бог ни съзерцава от звездите,
без надежда да ни разбере.

Малката ни шарена планета
се разяжда от човешка злост.
И разбиват слепи самолети
мита за Аллах и за Христос.

Мъдрите мълвят безспир:"Quo vadis?"
на света, изгубил срам и страх.
Че в човешкия ни кръг на ада
пак невинни плащат нечий грях.

Търсят мъдрите скрижали скрити,
ангелска любов и чудеса.
Търсят пак пощада за душите,
зъзнещи без Път и Небеса.