Светлана Донченко - Страничка дневника

Юлия Донева
Страничка дневника...



Открыться Вам в своей любви, мой милый друг, я не посмею.
При виде Вас, я трепещу и  не простительно немею.
Ваш голос, взгляд, походка барса, меня манят и так влекут,
Мои мечты в такие дали меня с волнением зовут.
Но, никогда я не посмею нарушить праведных границ!
Пред Вами я всегда не смело стою, потупив взор свойнали б Вы, какой восторг в моей душе пылает нежной,
Когда танцуете со мной и робко дарите надежду,
Когда ловлю я быстрый взгляд, случайно Вами обронённый.
С надеждой верю в этот миг - Вы , как и я, мой друг, влюблённый...
Открыться Вам в своей любви я не посмею, не посмею...
Пишу в дневник...И, о, мой Бог!Я от стыда горю и рдею...


Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

СТРАНИЧКА В ДНЕВНИКА

Любовта си да разкрия пред вас любими, аз не смея.
При вида ви затрепервам и непростимо аз немея.
Гласът ви, погледът, походката, ме мамят и така влекат,
мечтите ми в далечината със вълнение зоват.
Но границата да премина, аз никога неще посмея!
Пред вас аз винаги стоя,  с поглед плах, надолу сведен.
Да знаете  какъв възторг,  запалвате в душата нежно,
когато с мене вий танцувате и дарявате надежда.
Когато нежният ви поглед,  улавям аз, случайно хвърлен,
с надежда вярвам в този миг, че вие като мен сте влюбен...
Да открия любовта си, аз не смея, аз не смея...
Пиша в дневника... И Боже!   Горя от срам и аленея...