Не торопи...

Игорь Скрягин
Не торопи пережитого,
Please, do not rush your spot experience,

Утаивай его от глаз.
Conceal that from all extra eyes.

Для посторонних глухо слово
For strangers word is not convenience

И утомителен рассказ.
And story could be tedious twice.

А ежели назреет очень
And if there will so ripen greatly

И сдерживаться тяжело,
And to restrain yourself so hard,

Скажи, как будто между прочим
Will say, like it is incidentally

И не с тобой произошло.
That happened not with you in fact.

А ночью слушай — дождь лопочет
And nightly listen – rain is mumbling

Под водосточною трубой.
Under the water gutter too.

И, как безумная, хохочет
And as a crazy being is laughing

И плачет память над тобой.
And crying memory of you.