Светлана Донченко - Его понесу на руках

Юлия Донева
Его понесу на руках...
Несёт меня Ангел святой на руках,
Ступая по тропке земной.
Я чувствую - Рай, он почти в двух шагах.
А Ад далеко за спиной.
Ещё только шаг и расправив крыла,
Прижав меня нежно к груди,
Мой Ангел взлетит. Пусть же будет светла
Дорога на нашем пути.
Тропинка земная  пусть будет  видна
Нам с Анг;  в облаках.
Когда мы вернёмся -  тогда я сама
Его понесу на руках.

Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ЩЕ ГО ПОНЕСА НА РЪЦЕ

В ръцете си святият Ангел ме носи,
стъпва по пътеката земна.
Аз чувствам, до Рая остават две крачки,
а далеч зад гърба ни е Ада.
Още крачка само и изправя криле,
към гърдите притиска ме нежно.
Излетя моят Ангел. Нека светъл да бъде
пътя на нашто пътуване.
Пътечката земна нека се вижда,
ние с Ангела, там – в облаците.
Като се върнем, тогаз, аз сама,
ще го понеса на ръце.