Духу

Чарли Ди
Не підведи мене під біду!
Хоч я пітьмі поки що бреду,
Шукаючи краплі живої води,
Ти під біду мене не підведи...
Я хочу весь ошуканий світ!
Від орних лугів до гірських трембіт,
Від небосхилів до хмарочосів,
Від океанів до гострих торосів,
Від фотокамер до чорних дір -
Я хочу весь величезний мир!
Усі квитки в усі кутки й місцини
Як ні, то зникну: загнию і згину.
Без оглядань, без усталі й зупину,
Заковтуючи кожную хвилину!
І в цей момент на самому порозі
Не захлинутись мрією не в змозі.
І хриплим подихом прошу одного лиш:
Мене в мені одного не полиш...

10/02/2014
Духу подорожі