***

Иннокентий Фривольный
Т.Ю.В. ( з циклу "Мавпячи саги").

Люди так невдячні.
Що, пройшла гроза?
У клітині плаче
Бідна шимпанза.
В чим причина болю,
Серед маяти
Юлі-мамі волю
Не дають кати.
Мавпа не второпа -
Час дарма іде,
Хоч шумить Європа
І весь світ гуде.
Мавпа бездоганна,
Біль тече в вірші,
Юліни кайдани -
Лезо для душі.
Віра ще не вмерла
І надії мить -
Юля як Мандела
В Африці сидить.
Юля-мама в зоні!
Визріває гнів -
Встануть мілліони
І здригнуть катів!