Зупинiть вiйну!

Надежда Троян
Хто кинув клич, щоб кров лилася,
Кому хотілось наших сліз?
Війна із братом почалася,
Хто в Київ горе нам приніс?

О, Боже милий, дай нам розум,
А може очі нам відкрий!
До праці стати треба разом,
З любов*ю на землі своїй!

Чому стріляєш ти в людину,
В чому вина його, скажи?
Ціляєш прямо в спину сину,
За що стріляєш, розкажи!

Воюєш ти за кращу долю?
А той стоїть, бо клятву дав...
Ти злу і кривді надав волю,
А мир і спокій в людей вкрав.

Прошу Вас, люди, зупиніться!
Тяжке вам буде каяття...
Відкиньте меч і схаменіться,
Згадайте ціну на життя!