Нiчне перемир я...

Валентина Подгурская
Не спиться о третій ночі:
Горять на Майдані шини,
І дим застилає очі
Героям моїм, мужчинам.

Луна над Майданом голос
Святого отця, що нині
Відносить його у космос
В молитві за Україну.

І тисячі повстанців
На барикадах завмерли.
Вони є режиму бранці,
Вони є режиму жертви.

Всі очі додолу пускають,
Шепочуть до Бога молитви,
В яких про свободу благають,
Живими щоб вийти з битви.

Щоб від банди фашиста
Врятувати країну,
І головного нехриста
Поставити на коліна.

Щоночі по всій Україні,
Три місяці поспіль вже
Героїв та героїнь
Хай Боженько береже...