Сапармурад Овезбердыев. Тучка белая несётся

Лайма Дебесюнене
Saparmuradas Ovezberdyjevas. Debeselis baltas plaukia

Debeselis baltas plaukia
Zydruma dangaus.
Jau seseliai kantriai laukia
Vakaro gudaus.
Skriski, skriski ir baltuoki,
Mano klajuniuk.
Ir i gimtaja salele
Kuo greiciau pakliuk –
Vienisa stepe ir kloniais,
Dienomis, naktim,
Mano mylimai ant veido
Nusileisk liutim.

P.S. Eilerastis saugomas mano asmeniniame archyve.

Сапармурад Овезбердыев. Тучка белая несётся

Тучка белая несётся
В светлой синеве.
Разметались тени-косы
По густой траве.
Ты лети, лети, белея,
Странница моя.
И в родимые скорее
Долети края –
Полем, степью нелюдимой,
В темноте и днём...
На лицо моей любимой
Упади дождём.

P.S.Стихотворение хранится в моём личном архиве.
Можно посмотреть факсимиль рукописи.