Дiвчина-тракторист

Иван Ян Кульчицкий
Дівчина мені зустрілась
Найкраща в окрузі.
Така чиста, така добра,
Мов калина в лузі.

Пострічались ми із нею
В золоті покосів,
Поколола, бач, стернею
Вона ноги босі.

Очі в неї сині-сині,
Прозорі, мов небо.
І дивляться так невинно,
Що й казать не треба…

На устах червоних, повних
Посмішка сховалась,
З нею наче якесь диво
В цю хвилину сталось.

Враз знялася і побігла
За обрій у поле,
Там чекав її, виходить,
Трактор на приколі.

Бо за мить якусь, хвилину,
Загуло довкола.
І я бачив як дівчина
Вже орала поле.