Строфа 43

Игорь Скрягин
И вы, красотки молодые,
And you, the charming youthful beauties,

Которых позднею порой
Whom drawn carriage so headlong

Уносят дрожки удалые
Did take away late time like fury

По петербургской мостовой,
On road of Petersburg for long,

И вас покинул мой Евгений.
And you were left by dear Eugene.

Отступник бурных наслаждений,
A traitor being of pleasures’ fusion,

Онегин дома заперся,
Onegin was in house locked,

Зевая, за перо взялся,
Took up the pen stopped any talk,

Хотел писать — но труд упорный
Did want to write but stubborn labor

Ему был тошен; ничего
Was him unpleasant; that was why

Не вышло из пера его,
Came out none from him in fine,

И не попал он в цех задорный
He didn’t get a muses’ favour

Людей, о коих не сужу,
And nothing to explain more then,

Затем, что к ним принадлежу.
Because I did depend on them.