Присвята Небеснiй сотнi

Павло Браницький
О, МАТІНКО МОЯ, ТИ НЕ СУМУЙ…
(присвята героям Небесної сотні)


О, матінко, моя, ти не сумуй
Мене не вразила ворожа злая куля
Я лиш пішов шукати правди суть
Залишивши життя і біль земную.


Я довго намагався зрозуміть
Для чого Бог дарує щастя жити
Для цього знадобилась лише мить
Ось є… і нема…на цьому світі.

Я полетів у світлі небеса
Позичити для нас у Бога правди
Щоб Україна наша розцвіла
За що молились в церкві мої батько й мати.


Щоб сонце над країною зійшло,
Щоб віра й правда були наші статки
Перемогла на цій землі любов
І дякували нам за те нащадки.


Хоч крапельку свободи цій землі
Можливість праведно, по совісті творити
Я попрошу у Бога - світ в імлі
Щоб легше вам в цім світі було жити…


26.02.2014.