Мартенички

Радко Стоянов 2
Мартенички пременени,
бели, аленочервени,
по ръчички и якички
със надежда носят всички.

Да са радостни, засмени,
с красота благословени,
Господ да ги вдъхновява,
да живеят в труд и слава!

Любовта и добротата
да пребъдат на земята,
да ги радва пролет жива,
бяла, огненокрасива!

Мартенички пременени
песен пеят вдъхновени!