Калина

Мыкола Ковальчук
По всій Україні квітує калина.
Це символ, це знак український і тло,
Вона для нас завжди немов знамено,
Це духу вкраїнського світла вершина.

Сьогодні до волі відкрилось вікно,
Терпіння розпрямилась стисла пружина,
І є в нас держава свята і єдина,
Події цієї чекали давно.

Червона калина серця запалила,
Народу прокинулась приспана сила -
Леліємо вперто державу свою.

Яких перешкод вороги б не чинили.
Ми все подолаєм, зберем в кулак сили. -
Хай щастя цвіте в калиновім краю!

                07.11.2009 р.