заграймо, Кобзаре

Мар Евгений
ти - пам"ять. Нестерпна, пекуча,
жадана.
ти - вiчнiсть. Далека, шалена,
кохана.
ти - небо. Таке синьооке, чарiвне.
ти - сонце, що в снах моiх думкой омрiяне...
я скАжу тобi - залишайся!
ввiйди з кров"ю палкою в серце...
я скАжу тобi - не прощаймось -
життя без кохання нестерпне...
ввiйди в моi очi  зарею,
вiдкрий неосяжнiсть еднання
в безмежнiсть. в життя паралелi.
в останне, до краплi, кохання.
я...серцем тебе обiймаю,

цiлую хлiби жовтоокi.
я...щиро тобi обiцяю -
ее зраджу, Вкраiно!..
жорстокi
часи та години минають -
взiйде наше сонячне сяйво!
I хай над тобою лунають
пiснi про кохання...

заграймо, Кобзаре, заграймо...